Forum Forum dla lubiących kalamburki Strona Główna

reklamacja pizzy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dla lubiących kalamburki Strona Główna -> Gadki - szmatki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Vader
Lepszy niż najlepsi
Lepszy niż najlepsi



Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 2096
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Wto 14:31, 15 Maj 2007    Temat postu: reklamacja pizzy

Dzień Dobry, Nie ukrywam, że list
> > > ten piszę, aby dać upust złości, w jaką wprawił mnie jeden z
> > > produktów Waszej firmy. Chodzi o pizzę mrożoną "Ristorante Edizione
> > > Speciale Pizza Salame" - jak zgaduję w edycji specjalnej. Znalazło
> > > swoje potwierdzenie. Kupiłem taką pizzę w dniu dzisiejszym
> (niedziela
> > > wieczór), w Warszawie, w sklepie BOMI na ul. Puławskiej, róg
> > > Rakowieckiej. Miała mi posłużyć za obiado-kolację - co dużo
> znaczy, bo
> > > nie jadam ostatnio regularnie. Data przydatności do spożycia:
> 09.07.2007.
> > > Zgodnie z instrukcją wyjąłem ją z folii i piekłem pizzę na
> środkowym
> > > poziomie ok. 15 min. Wszystko zapowiadało się dobrze, ładny zapach i
> > > tak dalej. Jednak po wyjęciu gotowej do spożycia pizzy okazało się,
> > > że jest ona ZAMIESZKAŁA!!! Mniej więcej pośrodku, między
> ziarenkiem
> > > kukurydzy a kawałkiem zielonej papryki leżała sobie częściowo
> > > zatopiona w ser gąsienica (czyt. robal) długości ok. 1 cm, barwy
> > > brązowej. Jestem z wykształcenia ekonomistą, wiec trudno mi
> > > tu zidentyfikować gatunek. Nie przypuszczam, aby ów zwierz
> > > zamieszkiwał mój piekarnik już wcześniej, podejrzewam więc, że
> > > znalazł się tam wraz z pizzą. Lista składników na opakowaniu nie
> > > zawiera niczego podobnego. Jest tam jednak hasło "Poczuj atmosferę i
> > > niepowtarzalny smak Italii - świeże, wykwintne obłożenie ze
> > > specjalnie dobranymi składnikami i charakterystycznymi włoskimi
> > > przyprawami". Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale faktycznie robal w
> > > mojej pizzy był charakterystyczny i być może wykwintny. Czy miał
> > > niepowtarzalny smak, tego nie wiem, ale jeżeli ktoś z Państwa
> pragnie
> > > się przekonać osobiście, z dziką rozkoszą dostarczę mu/jej tego
> > > przypieczonego biedaka do degustacji. W takim wypadku proszę o
> > > kontakt w poniedziałek przed godziną 12. Później, bowiem udaję się
> z
> > > nim na spacer do sklepu w celu złożenia reklamacji (mam nadzieje, że
> > > nerwy mi nie puszczą).
> > > Być może firma Dr. Oetker powinna dodać znalezionego robala do
> > > składu, aby uniknąć nieporozumień. Analogicznie należałoby
> > > zweryfikować masę netto i wartości odżywcze produktu. Słowa
> "wykwintne
> > > obłożenie" proponuję zastąpić właściwszym według mnie
> sformułowaniem
> > > "wykwintna obsada". A przy okazji wykreślić zdanie o tym, że pizzę
> > > "przygotowywane są ze starannie wyselekcjonowanych składników i
> > > podlegają stałej kontroli jakościowej", chyba, że kontrola
> jakościowa
> > > polega na testowaniu długości gąsienic pod kątem "wymiaru
> ochronnego".
> > > Ewentualnie warto by się zastanowić nad zmianą sposobu
> przyrządzania
> > > (zmniejszenie temperatury i wydłużenie czasu), tak aby dać
> > > mieszkańcom pizzy czas na ucieczkę!! Jeżeli ktoś z Państwa uważa,
> że
> > > przesadzam z reakcją, to pragnę zaznaczyć, że jest niedziela w
> nocy,
> > > a ja wciąż nie jadłem kolacji. Nie muszę dodawać, z czyjej winy!!
> > > Macie szczęście, że to była pizza z salami, a nie wegetariańska.
> > > Wychowanie nakazuje pozdrowić, wiec pozdrawiam.
> > > PS. O co właściwie chodzi z tą kropką w Dr. Oetker? Taki doktor z
> > > kropką? I dlaczego Wasza firmowa strona www nie działa (zwłaszcza
> > > kontakty!!)"
> > > Ponieważ na stronie [link widoczny dla zalogowanych] nie działała podstrona
> kontakty,
> > > list ten
> > > wysłałem na ślepo na adresy typu biuro@, marketing@ oetker@ itd. Ten
> > > ostatni zadziałał, a ten przedostatni został przesłany do Niemiec
> do
> > > całej grupy osób. Jedna z nich odpowiedziała: Ich werde ab
> > > 18.03.2002 nicht im BĂźro sein. Ich kehre zurĂźck am 15.04.2002. Bei
> > > dringenden Fällen wenden Sie sich bitte an Herrn Kostka oder Frau
> > > Ritschel inna odpowiedziała tak: Bitte senden Sie keine E-Mail
> > > mehr an meine Anschrift! Zdenerwowałem się, bo wcale do niej
> > > nie pisałem, wiec udałem głupiego, (choć podobno nie muszę):
> > > "Dear Mr/Mz Grosda I am really sorry, but I don\\\'t know German, would
> > > you be so kind and translate your message for me? By the way, where
> > > did you get my address? Best Regards...." pozostało to bez
> > > odpowiedzi. Za to odezwał się Oetker: Szanowny Panie.
> > > Dziękujemy bardzo za kontakt z naszą firmą. Jest nam niezmiernie
> > > przykro, że produkt Pizza Ristorante Edizione Speziale nie spełnił
> > > Pana oczekiwań. W celu dokonania procedury reklamacyjnej uprzejmie
> > > prosimy o przesłanie pizzy wraz z opakowaniem za pośrednictwem
> kuriera
> > > TNT lub Stolicy na nasz koszt. Prosimy również o podanie Pańskiego
> > > numeru telefonu i adresu. Nasz adres: Dr. Oetker Środki Odżywcze
> > > Gdańsk-Oliwa Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk z
> > > dopiskiem "Serwis Konsumenta" Z wyrazami szacunku Sławomir Tutlewski
> > > Serwis Konsumenta Pizzę wysłałem wraz z robalem, o czym
> > > zawiadomiłem: "Dzień dobry, Reklamowaną pizzę wraz z jej
> > > mieszkańcem wysłałem w poniedziałek - "Stolicą". Do tej pory
> powinna
> > > do Pana dojśc." Potwierdzenie dostałem po tygodniu:
> > > Szanowny Panie. Dziękuję bardzo za przysłanie pizzy. Produkt został
> > > przekazany do Działu Kontroli Jakości, celem dokonania procedury
> > > reklamacyjnej oraz wyjaśnienia wszelkich okoliczności tego przykrego
> > > dla Pana incydentu. Stosowne wyjaśnienia zaistniałej sytuacji otrzyma
> > > Pan natychmiast po zakończeniu badania. Z poważaniem Sławomir
> > > Tutlewski Serwis Konsumenta Ponieważ Oetker pozostał
> > > "nieruchawy" posłałem mu ponaglenie: "Szanowny Pan Tutlewski,
> > > Wciąż niezmiernie ciekawi mnie wynik postępowania reklamacyjnego,
> > > które rozpocząłem, przesyłając Państwu pizzę z gąsieniczką
> (e-mail -
> > > z dnia 18 marca). Rozgoryczenie jakością oferowanych produktów
> > > właściwie już mi minęło. Z wolna jednak zastępuje je uczucie
> > > zniecierpliwienia w związku z tempem rozpatrywania mojej reklamacji.
> Tym
> > > bardziej, że cala sprawa wydawała mi się dość oczywista. Jak
> rozumiem,
> > > obecnie trwa
> > > procedura badania zasadności mojej reklamacji. Jak mniemam sam corpus
> > > delicti (tj. robal) nie przekonał Państwa. Śmiem zatem zasugerować,
> > > żeby skupić się na ustaleniu tożsamości (i gatunku) ofiary, a
> > > następnie testem DNA znaleźć jego/jej bliskich i wypytać ich o
> > > okoliczności zaginięcia. Jeżeli to nie rzuci światła na
> zaistniałą
> > > sytuację, warto pewnie byłoby, drogą sekcji, ustalić dokładną
> > > przyczynę zgonu. Domyślność moja pozwala w tym miejscu
> zaproponować
> > > cztery domniemane przyczyny: uraz mechaniczny na linii produkcyjnej,
> > > uduszenie w folii, nadmierne wyziębienie organizmu w chłodni, lub
> > > ostatecznie mogły to być rozlegle poparzenia 3 stopnia. Jeżeli
> > > okazałoby się, że chodzi właśnie o poparzenia, czyniłoby to mnie
> > > współwinnym śmierci zwierzęcia. Wobec czego jestem gotów
> > > współpracować, aby liczyć na okoliczności łagodzące. W tym celu
> > > skłonny jestem przesłać do ekspertyzy kratkę, na której piekłem
> > > pizzę, oraz próbki gazu. W ostateczności mogę nawet przesłać
> > > "Stolicą" całą kuchenkę gazową marki "Ardo", jeśli jest Pan
> zdania,
> > > że to znacząco przyspieszy procedurę reklamacyjna. Liczę na
> zrozumienie
> > > i szybkie załatwienie sprawy, Pozdrawiam
> > >
> > > Nie otrzymałem już więcej listów, ale
> > > po jakimś czasie dostałem paczkę z gadżetami i produktami firmy z
> > > listem, w którym piszą, że wciąż uważają, że nie jest możliwe,
> aby
> > > robak dostał się na pizzę w czasie produkcji, i winny jest transport
> > > lub hurtownicy. Podziękowałem im za paczkę i na tym się
> skończyło.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Valezka
Postrach forum
Postrach forum



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 1229
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: mam to wiedzieć?!?

PostWysłany: Śro 15:24, 16 Maj 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych][link widoczny dla zalogowanych] Dobre to długie ale warto Very Happy Co za upierdliwy człowiek oł gad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kwiatuszka
Administrator
Administrator



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 1876
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z domku piszę :-)

PostWysłany: Śro 11:09, 23 Maj 2007    Temat postu:

Buahahahaha:D Dobre .... Biedny robal ;D

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Koni_czynka
Uczestnik
Uczestnik



Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zeee...stajni xDD

PostWysłany: Nie 14:41, 27 Maj 2007    Temat postu:

niezłe



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Atomi
Gaduła
Gaduła



Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 668
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z domu

PostWysłany: Nie 18:21, 27 Maj 2007    Temat postu:

ja to bym tego robaka zjadła

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Koni_czynka
Uczestnik
Uczestnik



Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 242
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zeee...stajni xDD

PostWysłany: Nie 19:14, 27 Maj 2007    Temat postu:

a weź //blahaha

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Valezka
Postrach forum
Postrach forum



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 1229
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: mam to wiedzieć?!?

PostWysłany: Nie 20:02, 27 Maj 2007    Temat postu:

tak.... ona by go zjadla [link widoczny dla zalogowanych]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dla lubiących kalamburki Strona Główna -> Gadki - szmatki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group, modified by MAR
Inheritance free theme by spleen & Programosy

Regulamin